| 16.11.2021

Professor Paul Heald, Fulbright-Hanken Distinguished Chair: Utökade copyrightvillkor inverkar negativt på tillgängligheten av äldre böcker

Paul Held
Hanken är värd för ett seminarium med Fulbright-Hanken Distinguished Chair professor Paul Heald tisdagen den 7 december 2021 kl. 14.00-15.00 (Helsingfors tid). Heald är Albert J. Harno & Edward W. Cleary professor i juridik vid University of Illinois.

Seminariet äger rum online, via Teams.

Seminariets tema är The Cost of Copyright: Comparative Empirical Findings. Heald är pionjär när det gäller att använda empiriska metoder för att mäta konsekvenserna av immaterialrätt på marknaden av kulturprodukter, varumärken och jordbruksprodukter. Healds forskning vid Hanken fokuserar på finsk och svensk litteratur.

Heald är också fellow och forskare för CREATe vid universitetet i Glasgow. Därtill studerar han upphovsrättens negativa inverkan på incitamenten att producera härledda verk, såsom ljudböcker. 

Han uppskattar mycket det stöd han fått från Hanken.

– Med hjälp av två forskningsassistenter finansierade av Hanken kommer jag att kunna publicera en ny artikel som för första gången utökar mitt pågående arbete till andra bokmarknader än den engelska, säger Heald.

Avtalet mellan Hanken och Fulbright Finland Foundation gör det möjligt för väletablerade amerikanska forskare att tillbringa en period vid Hanken. Under sin vistelse ska forskaren undervisa eller forska vid Hanken samt bidra till att sprida Hankens forskning och kunskap till både näringsliv och samhälle.

Fulbright Finland Foundation är en sakkunnigorganisation för akademiskt utbyte mellan Finland och Nordamerika, vars centrala mål är att stödja internationaliseringen av högskolor och forskning i Finland.

För att delta i seminariet med professor Paul Heald, vänligen anmäl dig via denna länk senast den 1 december.