Fastighetsinvesteringsbolaget Sponda är det senaste företaget att ansluta sig till Hankens partnerprogram. Målet är bland annat att rekrytera studenter samt visa dem nyttan av att jobba på kontor.
Undervisnings- och kulturministeriet har utnämnt FD Sofia Stolt till ordinarie medlem i Studentexamensnämnden för perioden 2025–2027. Stolt är universitetslektor i svensk affärskommunikation vid Svenska handelshögskolan (Hanken) och fungerar som direktör för Centret för språk och affärskommunikation.
Trots att så kallade gröna företagsförvärv har blivit allt populärare är det fortfarande skäl att ha en skeptisk inställning. De potentiella gröna effekterna kan vara riskfyllda och tidskrävande och de kanske inte alltid blir verklighet. Svenska handelshögskolan (Hanken) har fått 300 000 euro från Marcus Wallenbergs stiftelse för företagsekonomisk forskning för att undersöka vilka utmaningar och fördelar som finns med så kallade gröna företagsförvärv i Finland.
Svenska handelshögskolan (Hanken) har tilldelats över 150 000 euro från Närings-, trafik- och miljöcentralen i Österbotten för ett forskningsprojekt vars mål är att utveckla turismlösningar som är mer lättgängliga, hållbara och samhällsförankrade. Projektets pilotområde är världsarvsområdet i Kvarkens skärgård.
Hankenstudenten Emma Kärkkäinen har vunnit Föreningen för miljöledarskaps (Ympäristöjohtamisen yhdistys, YJY) pro gradu-tävling med sin avhandling "Implementing sustainable strategy through green investment projects: a multi-level case study from Finnish process industries".
Hanken har signerat avtal om studentutbyte med Curtin University i Australien (Perth), INSPER i Brasilien (Sao Paulo), Faculty of Business Administration vid Université Laval i Kanada (Québec) och IPADE Business School i Mexiko (Monterrey).
Vad händer med affärsrelationerna mellan Finland och Sverige nu då båda länderna är medlemmar i Nato? Bland annat det ska ett nytt forskningsprojekt vid Svenska handelshögskolan (Hanken) ta reda på. Projektet har beviljats 120 000 euro från Liikesivistysrahasto.
Är du intresserad av en betald praktikplats vid en världsledande organisation inom immaterialrätt (IP)? Som medlem i Pan-European Seal (PES) - programmet kan Hanken erbjuda en unik möjlighet till praktik vid Europeiska unionens immaterialrättsmyndighet, EUIPO, i Alicante, Spanien och Europeiska patentverket (EPO) i München, Tyskland.
Företag i områden där klimatförnekelse är utbredd bland befolkningen är ofta de som är mest ovilliga att ta itu med miljöfrågor. Dessa företag orsakar samhället större kostnader och är mer benägna att begå miljöbrott enligt en studie som genomförts av forskare vid Svenska handelshögskolan (Hanken) och Vasa universitet.
Den 10 december 2024 kommer vi att skicka ett textmeddelande till dig som är kandidat- eller magisterstuderande på Hanken där vi ber dig ge feedback på dina studier och hur du mår.
Finland har infört ett subventionssystem för att kompensera industriproducenter för de indirekta kostnaderna för EU:s utsläppshandelssystem. Maria Wang påvisar i sin avhandling att stödet inte har utformats på bästa sätt. Mottagarna är främst stora företag som inte drabbas av de ökade elkostnader som utsläppshandeln medför.
Marknadskommunikation bör inte enbart fokusera att nå fram med budskap eller tränga igenom brus. En ny doktorsavhandling visar att marknadskommunikationens verkliga dynamik kräver att företag och organisationer omprövar sina strategier och förväntningar.
I den nya finskspråkiga boken Vastuullinen vuokranantaja granskas hyresvärdens ansvar ur alla ESG-perspektiv: miljöansvar, socialt ansvar och god förvaltningssed. Boken är skriven av Hanna Silvola, biträdande professor i redovisning vid Svenska handelshögskolan (Hanken) och journalisten Kati Valjus.
Som forskare är det viktigt att kunna identifiera och undvika rovtidskrifter och rovkonferenser. Vi har samlat information på Hankens webb om vad som kännetecknar rovpublicering och hur man kan försäkra sig om att en tidskrift eller en konferens är tillförlitlig.
I takt med att urbanisering och e-handel omformar vår värld har så kallade last-mile-leveranser blivit en kritisk länk i leveranskedjan och en central hållbarhetsutmaning. Ny forskning föreslår att ledare och forskare bör utveckla strategier som inte bara fokuserar på utsläpp, utan också balanserar miljömässiga, sociala och ekonomiska mål, samt främjar samarbete på individ-, organisations- och systemnivå.
The Fulbright Finland Foundation i samarbete med the Nordic Fulbright Commissions har öppnat möjligheten för ungdomar i de nordiska länderna i åldern 18-26 år att ansöka om stipendium för deltagande i Arctic Encounter symposium i Alaska i april 2025. Totalt 12 stipendier beviljas. Deltagande i symposiet ger möjlighet att träffa ledande experter, nätverka med andra likasinnade ungdomar och att utforska lösningar till en hållbar framtid i Arktis. Stipendiet ger ungdomar en enastående möjlighet att lära sig om arktiska frågor och om hållbarhet.
Hållbara innovationer kan förstås genom tre generella dimensioner: ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. I ett blogginlägg reflekterar forskare över hållbar innovation ur konsumentens synvinkel och diskuterar hur finska konsumenter anser att företag bemöter sitt ansvar för hållbarhet.