| 02.03.2022

Processen för val av ny rektor för Hanken är klar

Hanken Svenska handelshögskolans styrelse har på sitt möte 28.2.2022 fattat beslut om processen för att välja ny rektor. Denna gång kommer platsen att ledigförklaras med öppen ansökningsprocess i kombination med möjlighet till direktrekrytering. Hanken inleder processen under andra veckan i mars.

Rekryteringsprocessen gäller val av en ny rektor för perioden 1.8.2022 (eller enligt överenskommelse) för en period på högst fem år. Enligt universitetslagen kan en rektor för ett universitet väljas för högst fem år i taget.

Styrelsen beslöt också att utse en nomineringskommitté som bereder valet av rektor. Nomineringskommittén består av styrelsens ordförande, vice ordförande och en styrelsemedlem från var grupp som representerar universitetssamfundet.

Medlemmarna är ordförande Christoph Vitzthum, vice ordförande Janne Larma, medlem Mats Ehrnrooth, medlem Viveka Ekholm och medlem Jennifer Holmberg. Under slutintervjuerna kompletteras kommittén med universitetskollegiets ordförande professor Rune Stenbacka.

Planerad tidtabell för rekryteringsprocessen:

•    Posten ledigförklaras 10.3 och annonseras 13.3, ansökningstid fram till 30.3.2022.
•    Urval och intervjuer 5.4-6.5
•    Slutintervjuer 9-17.5
•    Val av rektor på styrelsens möte 25.5.2022