| 18.03.2022

Lär dig om kristålighet på Heurekas familjedag 26 mars

Tre människor vid en helikoptersimulator
Följ med representanter från Hankens HUMLOG-institut på Heurekas familjedag för att lära dig om katastrofer, krisscenarier och biståndsupphandling den 26 mars.

Hankens HUMLOG-institut har tillsammans med vetenskapscentret Heureka utvecklat en utställning som låter besökarna öva sin kristålighet  och uppleva naturkatastrofers kraft. Den 26 mars visas detta arbete på Heurekas familjedag för människor i alla åldrar. Den som köper biljett i förväg får en hink med värdefull information om krisförberedelser.  

På utställningen kan man besöka Röda Korsets nallesjukhus, fonden ShelterBox förevisar akutskydd och HUMLOG-institutet presenterar på vilket sätt forskning om humanitär logistik kan tillämpas vid krissituationer.

”Kristålighet startar från dig själv, din familj och lokalsamhället. Med utställningen vill vi erbjuda en fin och rolig plattform för att träna kristålighet, samtidigt som vi inkluderar aspekter på humanitär logistik. I dagens läge, då många människor är ganska rädda för vad som kan hända, är det ännu viktigare att skapa en trygg miljö där vi kan öva på dylika färdigheter. Familjedagen med rollspel, lekar och samtal med experter är ett perfekt sätt att göra det på”, säger Gyöngyi Kovács, Erkko-professor i humanitär logistik vid Hanken.

På familjedagen delar HUMLOG-forskarna med sig av information om gränsöverskridande forskning inom humanitär logistik samt hantering och hållbarhet gällande försörjningskedjor. Besökarna kan ta del av presentationer både vid utställningsmontern och i auditoriet av professor Kovács och Diego Vega, biträdande direktör för HUMLOG-institutet.

”Det är viktigt att skapa utrymmen för att sprida information om forskning om humanitär logistik och kristålighet till människor med olika bakgrunder. Samarbetet med Heureka är en utmärkt plattform för att dela med oss av vår kunskap till både människor här i Helsingforstrakten och besökare från utlandet”, säger Diego Vega.

Mer information om evenemanget (på finska):
Varautumisen mestarit -perhetapahtuma  Opens in new window

Mer information om utställningen:
Mitt i katastrofen – testa din kristålighet på vetenskapscentret Heureka Opens in new window

 

Foto: Wille Nyyssönen/ Heureka