| 15.08.2024

Helsinki GSE förstärks med experter i teoretisk mikroekonomi och industriell organisation

Julia Salmi har utsetts till forskardoktor i ekonomi vid Svenska handelshögskolan (Hanken) och Alina Ozhegova har utsetts till biträdande professor i ekonomi vid Aalto-universitetet.

Julia Salmi är forskare i teoretisk mikroekonomi. Salmi tog sin doktorsexamen i nationalekonomi vid Aalto-universitetet 2019 och är för närvarande adjunkt i nationalekonomi vid Köpenhamns universitet.

- Julia Salmi är en begåvad ekonomisk teoretiker och vi är glada över att få henne som medlem i vårt forskningssamfund. Vi vet att Salmis expertis, särskilt inom mikroteori, dynamiska spel och industriell organisation, kommer att vara en betydande tillgång för Hanken och GSE som helhet, säger Rune Stenbacka, professor i nationalekonomi vid Hanken.

-Jag är mycket glad över att få återvända till Finland och Helsingfors. Jag känner forskarsamfundet här och jag vet att GSE är en bra miljö för min forskning. GSE-mikrogruppen är aktiv och har vuxit avsevärt genom åren. Det är fint att vara en del av den igen, säger Salmi.

Alina Ozhegova är forskare i empirisk industriell organisation och avlägger sin doktorsexamen vid Norges handelshøyskole (NHH) i Bergen. Ozhegovas forskning är specialiserad på livsmedels- och läkemedelsmarknader.

-I min forskning har jag varit särskilt intresserad av att studera konkurrens på de dagligvarumarknaderna. Dessa områden av ekonomisk aktivitet hör till de viktigaste för konsumenterna och är särskilt relevanta under en period av stark konsolidering och prisökningar. Jag är mycket glad över att få komma med i den livliga forskargemenskapen vid Aalto-universitetet och Helsinki GSE, där jag kan utforska dessa viktiga ekonomiska frågor ytterligare, säger Ozhegova.

Foto: Julia Salmi

Mer information:

Julia Salmi, Svenska handelshögskolan
julia.salmi@hanken.fi

Alina Ozhegova, Aalto-universitetet
alina.ozhegova@aalto.fi

Rune Stenbacka, Svenska handelshögskolan, professor
rune.stenbacka@hanken.fi