| 25.08.2020

Hankenstudenter inleder sina studier under specialarrangemang

På måndag 24 augusti 2020 inledde sammanlagt cirka 350 nya studenter sina kandidatstudier vid Hanken i Helsingfors och Vasa. På grund av det rådande coronaepidemiläget ser studiestarten rätt så annorlunda ut än normala år.

Introduktionsdagarna hålls 24-26.8.2020. Programmet hålls främst online via Teams, men studenterna har också möjlighet att besöka Hanken och träffas i mindre grupper under en dag. För att säkerställa trygga avstånd mellan deltagare samlas inte hela årskursen samtidigt på Hanken. Också den här delen av programmet går att delta i på distans.

Den egentliga undervisningen inleds 31.8.2020. Studierna ska under hösten kunna avläggas på distans, men lärare får ordna fysiska tillfällen och studenterna får vara på Hanken med beaktande av smittskyddsarrangemang.

Hankens ytterdörrar kommer att vara låsta under höstterminen. Personal, examensstudenter och internationella utbytesstudenter kan komma in med egna nycklar till Hanken. Övriga studenter har inte tillgång till Hankens utrymmen förutom i undantagsfall, som till exempel för examination.

Hankens restaurang öppnar 25.8.2020, men endast för Hankens personal och studenter.

I Helsingfors är Hankens bibliotek öppet för examensstudenter och utbytesstudenter. Låneservicen fungerar normalt kl. 9-16 och hälften av platserna för självstudier är i bruk. Övriga bibliotekskunder är hänvisade till låneservice via beställning på distans och överenskommen avhämtning. Närmare information på bibliotekets webbplats. I Vasa erbjuds bibliotekstjänsterna på Vasa stadsbibliotek.

Alla som besöker Hankens utrymmen uppmanas att komma ihåg att hålla säkerhetsavstånd och god handhygien.