| 01.10.2024

Hankenalumner är nöjdast i landet med sin utbildning

En grupp studenter sitter på en soffa
Enligt en nationell enkät som genomförs årligen klarar sig alumner från Svenska handelshögskolan (Hanken) väldigt bra på arbetsmarknaden och är nöjda med både sina studier och sin karriärutveckling.

Enkäten skickades hösten 2023 till magistrar som utexaminerats för fem år sedan och doktorer som utexaminerats för tre år sedan. Hanken fick även i år väldigt goda betyg i undersökningen. De som svarade gav 4,7 av 6 poäng åt sina studier, vilket var det högsta resultatet bland alla universitet i Finland.

Hela 95 % svarade att de är nöjda med sin karriär och 98 % skulle rekommendera sitt alma mater för andra hugade studenter. Sysselsättningsgraden är också mycket hög, 96 % uppgav i enkäten att de har jobb.

Alumnen Lukas Lundin

Lukas Lundin är en av de alumner som svarade på enkäten. Han utexaminerades 2018 och jobbar nuförtiden som business lead på Microsoft.
- Hanken gav mig alla förutsättningar att direkt efter utexamineringen hoppa in i ett multinationellt företag och trivas från dag ett.  Att svara på enkäten är det minsta jag kan göra för att ge tillbaka till ett universitet som gett mig så mycket, säger Lundin.

Nyligen rankades Hankens magisterutbildning som 57 i årets upplaga av Financial Times Masters in Management-rankning, som också delvis baserar sig på alumnernas upplevelse av sin utbildning.

Du hittar mera detaljerade resultat om den senaste enkäten på Hankens webbsida. I tillägg till den nationella uppföljningen, följer Hanken också upp alla utexaminerade magistrar sex månader efter utexaminering.

Varje svar är viktigt för Hanken

Årets karriäruppföljning har startat 1.10.2024. Enkäten har skickats ut till de magistrar som utexaminerats 2019 och till de doktorer som avlagt sin doktorsexamen 2021.

- Vi hoppas att så många alumner som möjligt tar sig tid att svara på årets enkät. Alumnernas insikter är ovärderliga för Hanken och hjälper oss att utveckla utbildningen, säger Mira Aarnivuo, chef för alumnrelationer och fundraising på Hanken.

Resultaten inverkar också på Hankens finansiering från Undervisnings- och kulturministeriet.

Mera information:
Mira Aarnivuo
Chef för alumnrelationer och fundraising
mira.aarnivuo@hanken.fi