| 29.08.2024

Fulbright-forskaren Gang Wang på Hanken under hösten 2024

Professor Gang Wang från Florida State University forskar på Hanken denna höst som Fulbright-Hanken Distinguished Chair.

Fulbright-forskare Gang Wang

Wang är Madeline Duncan Rolland Professor of Business Administration och Director for OBHR and Strategy Doctoral Programs vid Department of Management vid sitt hemuniversitet i Florida.

Han är också Associate Editor för Group & Organization Management och sitter i redaktionsråden för fyra topptidskrifter (t.ex. Journal of Applied Psychology och Personnel Psychology) inom ledarskap.

-Min forskning är inriktad på ledarskapets effektivitet inom mikro- och makrodiscipliner. Under min tid på Hanken kommer jag att samarbeta med två Hankenforskare, Mats Ehrnrooth och Pia Paulina Junni, i två separata projekt. Det ena projektet undersöker metaanalytiskt de gemensamma, unika och interaktiva effekterna av ledarskap och HR-ledarskap på organisatoriska resultat. Det andra projektet undersöker vilken roll målföretagets attraktiva VD spelar för förvärvspremien vid fusioner och förvärv”, beskriver  Wang.
 
Gang Wang är en inflytelserik forskare som har över sjutusen citeringar. Han har fått ett flertal utmärkelser och erkännanden för sina publikationer.

”Jag känner mig lyckligt lottad som får möjlighet att arbeta med två välkända, produktiva och hårt arbetande Hankenprofessorer. Jag inspireras av deras geniala idéer, djupa förståelse för litteraturen och banbrytande forskning. Tillsammans kommer vi att brainstorma och slutföra de teoretiska grunderna för forskningsprojekten, diskutera detaljerna i datainsamling och analytiska tekniker och fortsätta jobba med våra projekt. Jag delar gärna med mig av mina kunskaper och erfarenheter till forskare, doktorander och andra medlemmar i Hankenfamiljen. Jag hoppas kunna skapa långvariga samarbeten med forskare vid Hanken”, säger Dr. Wang.

I oktober kommer Gang Wang att tala om sin forskning vid ett seminarium på Hanken.

Datum för seminariet: 8.10.2024
Plats: Auditiorium 411
Program:
08.00-8.30 Kaffe och mingel
08.30-9.30 Presentation och diskussion

Seminariet hålls på engelska. Det är öppet för Hankens alumner, studenter, personal och företagspartner.
Anmälan öppnar närmare evenemanget.