| 29.09.2014

Lokalekonomi vs statsekonomi och bästa praxis från grannen i väst på den tionde Hankendagens agenda

Hankens största alumnevenemang, Hankendagen, samlar i år ca 100 alumner till Hankens campus i Vasa. Under seminariedagen kommer både talare och deltagare att rikta blickarna mot väst för att höra om, diskutera och lära av Sveriges erfarenheter tillsammans med experter från både Hanken och näringslivet.

Under förmiddagen håller Jonas Jonsson, Umeås stadsdirektör, en presentation om hur lokala satsningar kan skapa global konkurrenskraft. Därefter diskuteras crowdfunding som finansieringsinstrument av bl.a. Cathrine Åsklint från FundedByMe, samt bristen på finländska bolag på den så kallade First North-listan där synpunkter ges av bl.a. Lauri Rosendahl från Nasdaq OMX.

På eftermiddagens program står två intressanta smedjor till, av vilka den ena diskuterar varumärkesbyggande i och för Sverige tillsammans med bl.a. Kim Saxberg från Mediaedge:cia. I den andra presenteras synpunkter på gemensam valuta av bl.a. Johnny Åkerholm.

Seminariedagen avslutas med en presentation av försvarsminister Carl Haglund som diskuterar om statsmakten kan vända realekonomin.

Evenemanget äger rum 3.10.2014 och riktar sig till Hankens alumner.