| 24.04.2019

Helsinki GSE rekryterade expert i konkurrensanalys

Jiekai Zhang utnämnd till forskardoktor i konkurrensanalys och empirisk konkurrens- och branschanalys vid Helsinki GSE.

Jiekai Zhang, ekonomie doktor från Toulouse Business School, har utnämnts till forskardoktor i konkurrensanalys och empirisk konkurrens- och branschanalys vid Helsinki Graduate School of Economics. Tjänsten är knuten till Hanken Svenska handelshögskolan.

Zhang har tidigare fungerat som forskardoktor vid KU Leuven i Belgien. Hennes fokus ligger främst i hur digitala plattformar för samman konsumenter och annonsörer. En av de tillämpningar hon forskat i fokuserar på konkurrensen mellan TV-kanaler, som fungerar som plattformar där annonsörer och konsumenter som ser på TV möts.

Jiekai Zhang kommer också att vara en viktig förstärkning till ett av Hankens fyra nya styrkeområden: Konkurrensanalys och servicestrategi. Forskningen inom de nya styrkeområdena evaluerades av en internationell expertpanel ifjol för att uppfylla internationell standard. Konkurrensanalys och servicestrategi fokuserar på det tvärvetenskapliga gränssnittet mellan nationalekonomi och marknadsföring/konsumentforskning och engagerar Hankenforskare från bägge ämnen.

–Vi välkomnar Jiekai varmt till vår fakultet och forskningsteam. Hennes forskning och kunskaper kompletterar vår existerande forskning mycket väl, säger professor Jaakko Aspara, prorektor med ansvar för forskning, som själv också är medlem av forskningsteamet.

Förutom Zhang, har Helsinki GSE också rekryterat två postdoktorala forskare. Även dessa tjänster är knutna till Hanken Svenska handelshögskolan. Xiaogeng Xu har doktorerat från Norges handelshøyskole. Hon har specialiserat sig i beteendeekonomi och experimentell ekonomi. Vesa-Heikki Soini har i sin tur doktorerat från University of Pennsylvania och han fokuserar på makroekonomiska effekter på arbets- och finansmarknaden, samt energifrågor.

–Jag är väldigt glad över våra nya forskare som representerar Hankens specialisering inom Helsinki GSE. De kommer också att stärka forskningssamarbetet och de tvärvetenskapliga styrkeområdena på Hanken, som kopplar samman forskare i finansiell ekonomi, marknadsföring och konsumentforskning med nationalekonomi, säger Topi Miettinen, professor i nationalekonomi vid Hanken.

Helsinki Graduate School of Economics grundades 2018 med uppgiften att utvidga och höja kvaliteten på ekonomisk utbildning och forskning i Finland samt att främja samarbetet mellan ekonomi och andra vetenskapsområden. Helsinki GSE är en gemensam enhet för Hanken, Aalto-universitetet och Helsingfors universitet.

 

Mera information:

Topi Miettinen, professor, Hanken Svenska handelshögskolan Tfn 040 352 1406 topi.miettinen@hanken.fi