| 09.09.2024

Hanken bland de tre bästa handelshögskolorna i Norden

Svenska handelshögskolans (Hanken) magisterutbildning rankas på plats 57 i årets upplaga av Financial Times Masters in Management-rankning. Resultatet ger Hanken ett utmärkt betyg som en av de tre högst rankade handelshögskolorna i Norden. Financial Times rankar årligen världens bästa handelshögskolor som erbjuder magisterutbildning i ekonomi.

Hanken har de senaste åren placerat sig väldigt väl i Financial Times-rankning då högskolans magisterutbildning rankats som 62:a (2022) och 46:e (2023).

- Det är med glädje vi kan konstatera att Hankens magisterutbildning fortsätter att vara högt rankad i världen och bland de ledande i Norden. Vi fortsätter att kontinuerligt utveckla vår utbildning och detta år inledde ett rekordantal såväl finländska som utländska studerande sina studier vid Hanken, säger rektor Ingmar Björkman.

Totalt finns ca 14 000 handelshögskolor i världen. Av dessa kvalar 100 in på Financial Times – rankningen. Listan toppas av University of St.Gallen, HEC Paris och INSEAD, medan   Handelshögskolan i Stockholm, Handelshögskolan vid Lunds universitet och Hanken är Nordens högst rankade handelshögskolor.

Hanken klarar sig speciellt bra i rankningen då det gäller sysselsättningsgraden tre månader efter utexaminering och hur nöjda alumnerna är med sin utbildning. Placeringen i rankningen avgörs till största delen på basis av en enkät bland alumner som utexaminerats till magistrar från respektive universitet tre år tidigare samt på den statistik som universiteten själva levererar.

Hanken tackar hjärtligt alla alumner som tagit sig tid att svara på enkäten!

Läs mer om rankningen på Financial Times webbsida.

Mera information:
Ingmar Björkman
Rektor, Svenska handelshögskolan
E-post: ingmar.bjorkman@hanken.fi