| 30.03.2022

Rekordantal vill studera på Hanken 2022

Kandidatutbildningen på Hanken lockar sökande från både Finland och Sverige. En tredjedel av alla sökande till Hanken i gemensamma ansökan våren 2022 är finskspråkiga.

Ansökningstiden i vårens gemensamma ansökan avslutades 30.3 kl. 15.00. Hanken fick hela 2153 ansökningar och slår rekordåret 2020, då vi hade 2046 ansökningar till kandidatutbildningen.

Sedan Hanken infört nya antagningssätt som möjliggör antagning på basis av svenska gymnasiebetyg och högskoleprov har intresset från Sverige ökat.  

-Det är trevligt att Hankens utbildning är ett attraktivt studiealternativ. Antalet ansökningar från Sverige har fördubblats jämfört med 2021, säger chefen för studentantagning, Ida Borgar

Ansökan till Hankens engelskspråkiga magisterprogram avslutades redan tidigare i vår och lockade 551 sökande från hela världen. Till utbildningen antogs 152 personer. Även doktorsutbildningen har varit populär och till den antogs 15 doktorander av totalt 214 sökande.

Urvalsprov våren 2022

Hankens kandidatutbildning är med i den gemensamma antagningen till ekonomutbildning där 60 % av studenterna antas på basis av sina studentexamensbetyg och 40 % antas på basis av urvalsprov.

Urvalsprovet är gemensamt för alla universitet i Finland som erbjuder ekonomutbildning. Hanken arrangerar urvalsprov för ekonomutbildning den 7.6.2022.

Hanken arrangerar urvalsprovet fysiskt i Hankens huvudbyggnad i Helsingfors och i Espoo Metro Areena i Esbo. Sökande får ett meddelande med närmare instruktioner var hen skriver urvalsprovet några dagar före provet.

Arrangemangen är fortfarande anpassade enligt rådande pandemisituation och innebär bland annat att säkerhetsavstånd tillämpas och att alla (både sökande och personal) använder säkerhetsutrustning såsom munskydd.

För mera information om antagningen, kontakta Hankens ansökningsservice (ansokan@hanken.fi, tel. 040 3521 388).