60 sp öppna universitetsstudier

60 sp öppna universitetsstudier är ett sätt att pröva på ekonomistudier och att bli antagen till det svenskspråkiga kandidat- och magisterprogrammet vid Hanken om du studerar med god framgång och uppfyller antagningskraven.

Du behöver inte särskilt ansöka om att börja avlägga 60 sp, utan du anmäler dig bara till de kurser du vill gå. När du har uppnått antagningskraven lämnar du in en ansökan till det svenskspråkiga kandidatprogrammet.

Observera att det inte är möjligt att få en studieplats via öppna universitetsstudier om du redan har en studierätt i ekonomi i Finland.

Det lönar sig att inleda studierna med kursen 0001-OPU Introduktion till akademiska studier, 2 sp, oberoende av om du väljer att läsa grundkurser eller en grundstudiehelhet inom ett huvudämne. Du uppnår den smidigaste övergången till kandidatstudier genom att läsa så många av grundkurserna som du kan inom 60 sp.

Vi rekommenderar att du som avlägger 60 sp skapar en studieplan i Sisu genast som du har köpt din första kurs och fått din studierätt vid öppna universitetet. Detta hjälper dig att planera vilka kurser du tänkt ta, samt att följa med hur många studiepoäng du redan avlagt och vilket ditt medeltal är.

En grundstudiehelhet består av grundkursen inom ämnet samt så många kurser på ämnesnivå att du uppnår minst 25 sp. Du hittar utbudet i Sisu genom att välja önskat Ämne, ort i fliltret Arrangör samt grundstudier och ämnesstudier i filtret Studieavsnittets nivå.

Huvudämnen vid Hanken i Helsingfors

Huvudämnen vid Hanken i Vasa