| 15.02.2022

Lime Technologies ny medlem i Hankens partnerprogram

Lime Technologies mission är att rekrytera fler unga till it-branschen. Företaget hoppas hitta nya medarbetare via samarbetet med Hanken.

Lime Technologies är specialiserat på customer relationship management, CRM. Ett CRM-system samlar olika kunddata och uppdraget är att hjälpa företag att bli bättre på kundrelationer och försäljning. Det börsnoterade företaget grundades 1990 i Sverige och har via Norden nu tagit steget ut i Europa med nyöppnade kontor i Holland och Tyskland.

Företaget riktar sig till fyra större målgrupper: fastighetsbranschen, konsultföretag, energibranschen och varuhandeln inom exempelvis industri- och byggbranschen.

Stefan Saxberg
Stefan Saxberg

- För att lyckas inom vårt område behöver man ha kompetens om affärsverksamhet, försäljning och marknadsföring. Därför är det naturligt att inleda ett samarbete med Hanken, konstaterar Stefan Saxberg, landschef i Finland.

Eftersom Lime Technologies är ett tillväxtföretag spelar rekryteringen en central roll i samarbetet med Hanken. Målet är att väcka ett större intresse för it-branschen.

- Vi hoppas att samarbetet leder till mer kunskap om vad vi gör. Det är fortfarande en mansdominerad bransch så vi önskar att både kvinnor och män söker sig till oss, konstaterar Saxberg.

Företaget har inga projektanställningar, alla anställs tillsvidare. Med de unga i åtanke har Lime Technologies byggt upp ett ettårigt introduktionsprogram.

- Programmet ger dig trygghet när du kommer in i en ny bransch. Vi förstår att det tar tid att komma i gång och bygga upp nätverk, du har ingen press på dig att genast behöva sälja något stort, förklarar Saxberg.

Sam Lindström började jobba som Account Manager på Lime Technologies i augusti 2021.

Sam Lindström
Sam Lindström

- Introduktionsprogrammet har varit intensivt och roligt, jag har lärt mig mycket. Ett CRM-system är en intressant produkt att sälja och man får jobba flexibelt och fritt samtidigt som man har mycket stöd av sina kolleger, berättar Lindström.

Nikoline Stenman-Möller, näringslivsplanerare vid Hanken, är glad för att Lime Technologies har valt att ansluta sig till Hankens partnerprogram och hon ser framemot samarbetet.

- Vi har goda erfarenheter av partnerprogrammet. Grundtanken är att samarbeta med näringslivet med studenterna i fokus. Förutom att direkt anställas kan studenterna exempelvis få möjlighet att göra praktik eller sommarjobba vid företagen eller göra sin pro gradu om ett specifikt ämne. Vi har haft gästföreläsare från våra partnerföretag och vi arrangerar också olika aktiviteter på Hanken tillsammans med företagen, berättar Nikoline Stenman-Möller.

Sammanlagt 18 företag hör nu till Hankens partnerprogram.