Inklusiivisen tekstin tuottaminen

Puheenvuorossa käsitellään keskeisiä käsitteitä sekä tasa-arvon ja yhdenvertaisuudenedistämistä tekstien kautta.

Malin Gustavsson

Malin Gustavsson on sukupuolentutkimuksen maisteri, Ekvalitan toiminnanjohtaja vuodesta 2008 ja tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioiden asiantuntija. Malin Gustavsson on työskennellyt tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskysymysten parissa yli kymmenen vuoden ajan lähinnä Suomessa, ja viimeisimpien vuosien aikana yhä useammin myös Ruotsissa jamuissa maissa. Hänellä on laaja kokemus niin yksityiseltä, julkiselta että kolmannelta sektorilta. Hänellä on monen vuoden kokemus organisaatioiden prosessityöskentelystä.

Kohtaamiseen liittyvät kysymykset ovat Gustavssonin erikoisalaa. Hänen työnsä tavoitteena on turvallisen ja osallistavan organisaatiokulttuurin sekä toiminnan edistäminen. Työssään hänhyödyntää laajaa osaamistaan rajoittavista ja poissulkevista normeista.

Malinin puheenvuoro on johdanto inklusiivisen tekstin tuottamiseen ja käsittelee, sitä kuinka voimme tarkastella tekstin tuottamista normitietoisesta näkökulmasta. Tekstientuottamista tarkastellaan osallistavuuden laadun ja määrän näkökulmasta sekä erojenpassiivisen ja aktiivisen tekstin välillä. Puheenvuorossa käsitellään myös mahdollisia haasteita inklusiivisen tekstin tuottamisessa.

Puheenvuoro pohjautuu Ekvalitan laatimaan Neljä askelta muutokseen -menetelmään: tunnistaminen, ymmärtäminen, muutostahto ja tekeminen. 

Tästä pääset takaisin pääsivulle Opens in new window