Yhteistyö kansalaisjärjestöjen kanssa: Mahdollisuuksia opiskelijoille

Tässä puheenvuorossa pääset tutustumaan Hankenin erikoisalaan humanitaarisen logistiikkaan ja opiskelijoiden vapaaehtoistyöhön kansalaisjärjestöissä

Hankenin HUMLOG-instituutin edustajat Tohtori Sarah Schiffling ja Tohtori Diego Vega, tulevat kertomaan opiskelijoiden työstä kansalaisjärjestöjen parissa. Miten opiskelijat hankkivat arvokkaita taitoja ja työllistymismahdollisuuksia tällä usein unohdetulla alalla?

Hankenin HUMLOG-instituutti Opens in new window on perustettu vuonna 2008, ja on Kauppakorkeakoulu Hankenin ja Suomen maanpuolustuskorkeakoulun yhteistyö. Vuosien varrella instituutti on tehnyt läheistä yhteistyötä usean kansainvälisen kansalaisjärjestön, YK:n viraston, sekä Punaisen Ristin ja Punaisen puolikuun yhteisöjen kanssa.

HUMLOG-opinnoissa opiskelijat saatetaan yhteen kansalaisjärjestöjen kanssa esimerkiksi projektikurssien kautta. Kursseilla opiskelijat työstävät järjestöjen kohtaamia tosielämän haasteita. Kurssin lisäksi monet opiskelijoistamme tekevät gradunsa kansalaisjärjestöille.

Puhujat

Sarah Schiffling

Tohtori Sarah Schiffling on apulaisprofessori Hankenilla. Hän on BSc Supply Chain Management and Social Responsibility -ohjelman koordinaattori ja HUMLOG-instituutin varajohtaja. Ennen Suomeen muuttoaan hän on hankkinut laajaa opetuskokemusta useissa brittiläisissä yliopistoissa, ja on työskennellyt opiskelijoiden kanssa kaikilla eri korkeakoulutasoilla. Hän on Higher Education Academyn jäsen ja on saanut palkintoja opetuksestaan. Osana Erasmus+-ohjelmaa ja vierailevana luennoitsijana hän on pitänyt kursseja ja esitelmiä humanitaarisesta logistiikasta ja toimitusketjun hallinnasta Euroopassa ja Aasiassa. Sarah on myös usein kutsuttu puhumaan poliittisille päättäjille, kuten Yhdistyneen kuningaskunnan ja EU:n parlamenteille.  

Diego Vega

Tohtori Diego Vega on apulaisprofessori Hankenilla ja HUMLOG-instituutin johtaja. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus tutkimustyöstä humanitaaristen järjestöjen kanssa ja yli 10 vuoden kokemus SCM:n ja humanitaarisen logistiikan opettamisesta. Diego on ITP:n stipendiaatti, ja hänen kurssinsa ovat saaneet opiskelijoilta huippuarviointeja. Hän on myös ollut mukana luomassa ensimmäistä humanitaarista logistiikkaa käsittelevää, massiivista avointa verkkokurssia (MOOC), ja on edelleen sen johtava kouluttaja. Diego on opettanut useissa yliopistoissa ja kauppakorkeakouluissa eri puolilla Eurooppaa, ja hän on vieraileva luennoitsija humanitaarisessa logistiikassa mm. arkkitehdeille UIC Barcelonassa ja Aalto-yliopistossa.

Tästä pääset takaisin pääsivulle Opens in new window