Case Ålandsbanken

Place
Vasa
Room
Ålandsbanken, Vasa
Karriärtjänster ordnar en möjlighet för marknadsföringsstuderande, i slutskedet på kandidat nivån eller på magisternivå, att komma med i ett ”case-praktikarbete” med Ålandsbanken i Vasa

Fyra studerande erbjuds att som ett team jobba fram förslag till en marknadsföringskampanj om hur nå ut till redan befintliga och till nya kunder med målsättningen att få dem intresserade att påbörja regelbundet sparande. Speciellt vill man nå ut till unga vuxna eftersom intresset för sparande är allmänt lågt i den gruppen idag. Med tanke på t.ex. det nya kravet om att minst 10% av pengarna vid bostadsköp skall vara eget kapital, för att man ska beviljas bostadslån, finns det anledning att ekonomiskt börja planera framtiden tidigt i livet.

Uppgiften handlar alltså konkret om att tillsammans i teamet fundera ut hur man kunde väcka främst ungas intresse för sparande, t ex att spara regelbundet i fonder eller på Bostadssparkonto. Hur skall man göra för att nå både nuvarande kunder och ännu icke-kunder och få dem att börja tänka i dessa banor?

Upplägg och tidtabell:

  • Introduktionsträff (i senare halvan av mars, exakt datum bestäms när teamet är rekryterat)
  • Mellanträff då teamet presenterar sina idéer och får handledning/feedback hur jobba vidare
  • Presentationsträff där det färdiga förslaget läggs fram och diskuteras (senast i slutet av april)
  • Efter-träff under hösten 2017 där Ålandsbanken berättar hur man kunnat använda sig av teamets förslag, och hurdan nytta det genererat i praktiken

Träffarna hålls på Ålandsbanken med kontorschef Lars Lönnblad och finansieringschef Jaana Rosenlöf samt eventuellt andra av bankens anställda. Varje träff räcker 1-2h. Vad gäller tidsåtgång för att jobba med själva uppgiften är det upp till teamet att fritt träffas och sen komma överens när man anser sig vara klara för att presentera sina idéer.

Uppgiften är inte betald. Initiativet till Case Ålandsbanken kommer från Hankens Karriärtjänster. Mål och mening med uppgiften är främst att studerande får en praktisk erfarenhet och insyn i en banks marknadsföring, samt en ny personlig kontakt till näringslivet. Förhoppningen är att även Ålandsbanken kan ha konkret nytta av  resultatet som tack för att de ställer upp och ger oss ett case. En prima win-win situation. Tänk på att varenda kontakt från arbetslivet som du får anledning att foga till ditt nätverk kan vara till nytta för dig i framtiden. I det här fallet även en konkret uppgift och en referens som du kan foga till ditt CV.

Bekanta dig med Ålandsbanken www.alandsbanken.fi

Meddela ditt intresse för att bli en av de fyra i teamet senast måndag 28 februari till Karriärtjänsters ann-christine.hemming@hanken.fi I mail-bodyn skriver du en kort personlig presentation på några rader, samt bifogar ditt CV. Jag kollar även respektive sökandes studieprestationer i webboodi. Fyra för uppgiften lämpligaste studerande väljs ut.